Tudástár Weiner OptikaMit jelent a fényre sötétedő lencse?

A fényre sötétedő lencsék rendelkeznek egy olyan tulajdonsággal, hogy UV fény hatására képesek alapszínüket megváltoztatni és azt sötétebbé alakítani. Ezzel a tulajdonságukkal képesek alkalmazkodni a külső fényviszonyokhoz és egyben fényvédelmet is nyújtani erős fények esetében. Működésüket, azaz sötétedésüket, világosodásukat befolyásolja a külső hőmérséklet is.

Miért jobb a polarizált napszemüveglencse, mint a nem polarizált?

A polarizált napvédőlencsék a teljes UV védelem mellett biztosítani tudják azt is, hogy a szembe rossz szögbe érkező és ezáltal elvakítást okozó polarizált sugarakat is kiszűrjék. Használatuk egy magasabb szintre emeli a napszemüvegviselés élményét. Ideális vezetéshez, horgászathoz, vízi és egyéb sportokhoz. Készülhet dioptriás kivitelben is és előtétlencsének kialakítva is.

Milyen veszélyeket rejt, ha nem megfelelő alapanyagból készült szemüveglencse van a szemüvegemben?

Léteznek szemüvegkeret típusok (damilos, fúrt) amik csak megfelelő szakítószilárdsággal bíró lencsékkel viselve tudnak teljes biztonságot jelenteni viselőjüknek. Abban az esetben, ha nem a megfelelő alapanyagú lencse kerül ezekbe a keretfajtákba, akkor a lencsék széle kitöredezhet, „spritteresedhet”, ami komoly és akár maradandó szemsérülést is okozhat viselőjének.

Miért jó, ha van tartalék szemüvegem?

Azért, mert egy esetleges szemüvegsérülés esetén az új szemüveg elkészítéséig látásélességem nem lesz biztosítva és ezáltal komfortérzetem romlani fog. Fejem fájhat, szédülhetek...

Mit jelent a tükröződőmentesítések réteggaranciája?

A réteggarancia azt jelenti, hogy abban az esetben, ha ezeknél a rétegeknél egy gyártási hibából adódóan a rétegek megrepedeznek, akkor azokat teljes mértékben, garanciában újra cseréljük az adott garanciális időszakon belül. A garancia nem vonatkozik a felületen lévő karcok, sérülések kialakulására, mivel azok vélhetőleg a nem megfelelő tisztítás miatt alakulhattak ki.

Mit jelent a megszokási garancia?

A megszokási garancia a multifokális lencsék viselésére adható garancia, ami azt jelenti, hogy egy adott garanciális időn belül cserélhető a lencse egy távoli és egy közeli lencsére abban az esetben, ha a viselője nem érzi azt megfelelően komfortosnak abban az esetben sem, hogy a dioptriaértékek számára megfelelőek és azok a paramétereknek megfelelően lettek keretbe helyezve. NEM minden ár kategóriában adható ez a garanciális lehetőség.

Szemüvegvásárlás interneten. Előnyök, hátrányok.

Napjainkban egyre elterjedtebb az interneten történő vásárlás. Ennek lehetnek előnyös oldalai is, DE sajnos sok bosszúságot is okozhatnak. Interneten történő dioptriás – tehát látáskorrekciót biztosító -szemüveg vásárlása az alábbi veszélyeket jelentheti: - mivel ez egy gyógyászati segédeszköz, ami egyedi méretvétel alapján kell, hogy készüljön, így okozhat olyan bosszúságokat is, hogy méretben, alapanyagban és lencsetípusban nem azokkal a paraméterekkel fog elkészülni, mint abban az esetben, ha ez a vásárlás egy teljes igényfelméréssel, minden létező hibaforrást kizárva személyre szabottan valósul meg.